Filmy ulubione lub wręcz przeciwnie. Strona: 10

Dodano: 2009-05-24 10:27

"Królowa potępionych" to słaby film - racja - tylko muzyka w miarę pasuje.

Właśnie całkiem przypadkiem obejrzałam bardzo przyjemny film "Nocna straż" (Nightwatch). Remake duńskiej produkcji z 1994r, ale reżyser ten sam Ole Bornedal.

Film o gwałcicielu w prosektorium czy czymś takim - mimo, że oglądałam go w południe to też momentami się lękałam

Film "Zielona mila" podoba mi się ze względu na tego dużego Afroamerykana.
"12 małp" - Brad Pitt jako szaleniec - idealnie pasuje.

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-05-24 11:36

thistle89 napisał(a):
Film o gwałcicielu w prosektorium czy czymś takim - mimo, że oglądałam go w południe to też momentami się lękałam

Mówisz o hiszpańskim "Aftermath" ?? Heheh, na się śmiałem i jakieś chipsy wcinałem :) nie ruszało mnie :)

.

Dodano: 2009-05-24 12:12

Nie. O filmie "Nocna straż".
:)

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-05-24 13:15

Ja ulubionych pozycji na dysku nie mam ale gorąco polecam film produkcji brytyjskiej pt. "Biznes". O mafii w latach 80 przezajebiście przezajebisty 8)

Dodano: 2009-05-24 14:47

GoopiaPeezda666 napisał(a):
Ja ulubionych pozycji na dysku nie mam ale gorąco polecam film produkcji brytyjskiej pt. "Biznes". O mafii w latach 80 przezajebiście przezajebisty 8)
hahah a myslalem, ze tylko mi sie ten film podobal.Przedewszystkim zajebisty soundtrack z Heart of glass blondie i franki goes to hollywood.

Dodano: 2009-10-14 16:59

ulubione: The Crow, Pulp Fiction, Wichrowe wzgórza (doskonała ekranizacja gotyckiej powieści Emily Brontë)
nieporozumienie: Gothic Vampires from Hell

Dodano: 2009-10-14 17:10

"Hero" z Jetem Li, za cudowną muzykę, za piękne baśniowe zdjęcia, za opowiedzianą historię, za to "coś".
Pomimo że obejrzałem go już kilka ładnych razy, będę do niego wracał. Film warty poświęcenia swej uwagi. Polecam

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Re: Filmy ulubione lub wręcz przeciwnie Dodano: 2009-10-14 17:28

Elfka napisał(a):
Jakie są Wasze ulubione filmy? Dlaczego warto je obejrzeć? Co według Was było w nich najlepsze?
A może jakie filmy Waszym zdaniem zaliczają się to tych wyjątkowo marnych i kiepskich? Dlaczego nie warto ich oglądać? :wink:
moze nie ulubione ale zaciekawily mnie ostatnio opowiesci z serii ''masters of horror'',niektore z nich naprawde mi sie spodobaly,ciekawa seria horrorow

''trzeba zakłócić ten poukładany tryb życia,do tego ma służyć rock and roll ,bede to robił-jeśli się to skończy,to znaczy że mnie już nie ma .... ''

Dodano: 2009-10-14 19:17

Mam kilka ulubionych, choc teraz nie wszystkie pamietam. Sa to na pewno: The Crow, Ostatni samuraj- piekne widoki i wg mnie bardzo wzruszajacy, a takze calkiem z innej beczki: How to lose a guy in 10 days :)

Dodano: 2009-10-14 19:33

Ulubione filmy.. hmm na pewno "Duma i uprzedzenie", według mnie świetny. Do tego filmy Tima Burtona, w szczególności "Gnijąca panna młoda". I oczywiście "Labirynt Fauna". Reszty nie pamiętam jak na tą chwile.

Dodano: 2009-10-15 11:53

Ja dobrze wspominam filmy z Clint'em Eastwood'em czyli: Brudny Harry , Siła Magnum , Firefox i jeszcze kilka tytułów których nie pamiętam. A tak lubie jeszcze filmy z Eddy'm Murphy'm (szczególnie Gliniarz z Beverly Hills). Lubie także filmy horrorowe i trihll'ery. Czyli pszczółka maja , królewna śnieżka...
:) a tak na serio to seria "piła" i "uciec przeznaczeniu".

"Wojna o pokój , jest jak pieprzenie dla cnoty"

Dodano: 2009-10-15 12:01

tu moje ulubione 50 filmów i seriali:

http://www.filmweb.pl/user/Okrutny_Kot/filmFavorites

ta lista powinna być dłuższa albo kilka z tych filmów mógłbym wymienić na inne, ale niech już będzie jak jest

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło